Speelplekken

Zand en water. Meer hebben kinderen niet nodig! Het strand van Nieuwvliet is een geweldige plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, zwemmen, forten bouwen, putten graven, vliegeren, schelpen zoeken en nog veel meer!

In en rond Nieuwvliet zijn her en daar hoekjes met speeltoestellen die vrij te gebruiken zijn. Je vindt ze op het duin (hier), in park St. Pierre (hier), op het voormalige schoolplein (hier) of bij de Cletemspolder (hier). Ook in het gratis Speel- en Doepark Groede Podium (hier) kunnen kinderen zich urenlang vermaken.

Spelen en wat eten of drinken kan ook heel goed bij Restaurant de 5 Weeghen (route

 

Bos van Erasmus

Het Bos van Erasmus is een klein natuurgebied met bomen en struweel. Kinderen komen hier graag want er zijn leuke avontuurlijke bospaden met hier en daar een uitdagend speeltoestel. In het bos kan je samen met de kinderen het Knokkertpad volgen. Een pad met onderweg allerlei leuke, speelse en leerzame vragen en opdrachten. (route

 

Speelboerderij Pierewiet

Op Speelboerderij Pierewiet zullen kinderen zich geen moment vervelen. Buiten is de fijne speeltuin met speeltoestellen, skelters, een uitkijktoren en nog veel meer. Ook binnen is er een groot klim-speeltoestel. Op de zolder van de schuur kunnen ze knutselen, zagen, tekenen en schilderen. Bij Pierewiet is ook een kleine kinderboerderij met o.a. geitjes en konijnen. Kijk maar op de site: Speelboerderij Pierewiet   (route)


Indoorspeeltuin met kinderbioscoop

Kinderen kunnen in de grote houten klimtoren tot in de nok klimmen en klauteren. Glij, ren, spring en stuiter over de leuke reliëfvloer gemaakt van gerecyclede Nike gymen. Cool! Even uitrusten? Daar is de kinderbioscoop voor. En als de zon schijnt, kunnen kinderen heerlijk buiten spelen in de buitenspeeltuin met trampoline, gelegen naast het terras van Piazza Nieuwvliet.Camping Zonneweelde (route)