Wandelen:

Een uitgebreid netwerk van echte wandelpaden is in West-Zeeuws-Vlaanderen niet aanwezig. Maar dat je hier fijn kunt wandelen dat lijdt geen twijfel. Er is een wandelnetwerk-kaart met knooppunten beschikbaar zodat je je eigen route kunt uitstippelen. De wandelingen gaan over voetpaden, maar vaak ook over dijkjes en weggetjes waar ook auto's kunnen rijden. Deze streek is echter zo autoluw dat dat geen enkel probleem is. 

In Nieuwvliet is een wandeling van 7 km uitgezet via wandelknooppunten. Extra op deze route: Op drie plekken zijn toestellen geplaatst om wat fitness oefeningen te doen. Startpunt van dit Ommetje Nieuwvliet is bij de Boerenhoeve: route

 

Excursie De Verdronken Zwarte Polder:

Iedere woensdagavond in juli en augustus is er een Zomeravondwandeling door het Natuurgebied De Verdronken Zwarte Polder. De wandeling start steeds om 19:30 uur vanaf het parkeerterrein tegenover Fritura Het Gemaal. De gids vertelt over de flora en de fauna van dit kleine, maar toch behoorlijk interessant gebied. (route)

 

Archelogische Wandeltocht de Morelleput:

Met enige regelmaat gaat gids Jan de Zwart van Morelleput Volksspelen en Excursies met een groepje geinteresseerde mensen op stap rond buurtschap de Marolleput. Landschap, geschiedenis en de flora en fauna van de Marolleput en de Blikken passeren deze Archelogische Wandeltocht de revue. (route)

 

Solex Excursie Rent & Joy

Rent & Joy organiseert heel aardige Solex Excursies met gids: Excursie Vuurtoren Breskens, Excursie  IJzendijke, Excursie Haven Terneuzen en Excursie Westdorpe. Voor info: klik hier