Adventure

Klimmen en klauteren. Speologie, hindernisbaan, touwenpiste, tokkelbaan, hoogtepiste en dodensprong. Maar ook boerengolf of voetbalgolf. Het kan allemaal bij Adventure Sports op de Boerenhoeve

Boerenhoeve route 0117-371427

 

Beachvolley

Je kan je eigen net en bal meenemen en een mooie plek op het strand zoeken. Je kan ook gebruik maken van de beachvolleynetten die bij een aantal strandpaviljoens staan. Beachvolley is vaak een sociaal gebeuren. Er zijn meestal liefhebbers genoeg in de buurt die een potje mee willen spelen. Af en toe worden er door de strandpaviljoens toernooien georganiseerd. Hou daarvoor de evenementen pagina in de gaten.

 

Geocaching

Liefhebbers van deze leuke manier van buiten bezig zijn komen ook in Nieuwvliet en omgeving volop aan hun trekken. Je doel gevonden? Laat alles weer in een goede staat achter zodat ook de volgende geocatchers er plezier aan beleven. Klik hier om snel in te loggen bij je geocaching account.

 

Hardlopen

Gewoon je schoenen aantrekken en gaan hardlopen? In Nieuwvliet en omgeving is dat heel goed mogelijk. Een rondje van 2 km, 5 km, 10 km of meer? Er zijn wegen en paden genoeg om je eigen route te lopen. En wat dacht je van het strand? Hardlopen over het strand of bovenop de duinen. De wind in je haren, de zee naast je. Mooier kan bijna niet. 

In Nieuwvliet kan je eventueel ook een route hardlopen via knooppunten. Bij veel balies en recepties van de bedrijven in Nieuwvliet ligt de folder Nieuwvliet Actief. Daar staan de routes en hun afstanden in. En post je je prestaties op Social Media? Wij waarderen het dat je de hashtags #nieuwvliet en #nieuwvlietbad gebruikt. 

 

Paardrijden

Paardrijden langs de velden en de akkers. Paardrijden langs het strand. De mogelijkheden in Nieuwvliet zijn fantastisch. Niet voor niets komen veel liefhebbers van de paardensport naar de kust gereden. Paardrijden in het binnenland kan altijd. Er zijn in de omgeving van Nieuwvliet ook speciale routes uitgezet. Paardenrijden aan het strand kan ook! Let dan even op de borden bij de strandovergangen op welke tijdstippen dit is toegestaan. 

Paardrijlessen nemen, uw paard stallen of uw collega's ontmoeten? Dan is Manege Hippo d'Or uw adres.

 Hippo d'Or route 0117-371328

 

Parapente

Als het weer het toe laat (en dat is in Nieuwvliet gelukkig heel vaak) dan zie je boven de Boerenhoeve met grote regelmaat parapentes in de lucht hangen. De parapente wordt met een lier omhoog getrokken. De glijvlucht weer terug naar beneden duurt, afhankelijk van weer en ervaring, soms wel 10 minuten. Leuk om eens te bekijken vanaf het terras bij de Boerenhoeve. Nog leuker natuurlijk om mee de lucht in te gaan. Dat met speciale parapentes voor duo-vluchten. Samen met een ervaren instructeur geniet je van het prachtige uitzicht. 

Boerenhoeve route 0117-371427

 

Sportveld

Een voetbalvereniging heeft Nieuwvliet helaas niet meer. Het sportveld aan de Mettenijedijk is er gelukkig nog wel. Je kan hier prima met een clubje vrienden een balletje trappen. Op de eerste maandag van augustus zijn op dit sportveld de Sinte Pierse Feesten.  

 

Surfen

Windsurfen en Kitesurfen op de Noordzee. Erg leuk om te doen. Leuk ook om te zien hoe snel die surfers zijn. O.a bij Cadzand-Bad zijn speciale stranden voor deze watersporten. Kijk op de borden bij de Strandovergangen of surfen op jouw strand is toegestaan. 

 

Kiten

Kiten, of gewoon ouderwets vliegeren. Als er een beetje wind zit zie je op het strand meteen talloze vliegers de lucht in gaan. Vooral de populaire matrasjes waar je mooie sprongen mee kan maken zorgen voor veel plezier. Eenlijns vliegers zijn nooit een probleem. Voor de tweelijnsvliegers zijn een aantal regels opgesteld. Kijk op de borden bij de Strandovergangen of kiten op jouw strand is toegestaan.

 

Zwemmen

Enkele recreatiebedrijven hebben een outdoor of indoor zwembad op hun terrein. Ze zijn bedoeld voor de eigen gasten. Zwemmen in de zee is overal toegestaan. Klik hier voor meer informatie over zwemmen in de zee.