De drukstbezochte attractie van Nieuwvliet is met afstand het strand.

 

Duinovergangen:

De brede, schone zandstranden van Nieuwvliet zijn vrij toegankelijk via de duinovergangen 15 t/m 20. Bij elke duinovergang is een informatiepaneel geplaatst. Hierop staat voor elk strand vermeld wat wel of niet mogelijk is. (Bijvoorbeeld of het strand toegankelijk is voor honden, vliegers of surfplanken). Enkele duinovergangen zijn ook geschikt voor gehandicapten: route   

 

Parkeren:

In de directe nabijheid zijn parkeerplaatsen voor zowel de fiets als de auto. Bij de hoofdparking zijn ook douches en toiletten. In de periode maart-november moet voor de auto parkeergeld worden betaald (max. € 7,50 per dag). Met de camper overnachten op de parkeerplaatsen is niet toegestaan en kan beboet worden. Kies daarom voor één van de campings in Nieuwvliet.

Bij elke duinovergang zijn parkeerplekken voor fietsen.

 

Strandwacht:

De gemeente Sluis zorgt in de maanden juli en augustus voor bewaking van de stranden. De Centrale Strandpost (0117-371272) op het duin heeft een prima overzicht over het hoofdstrand (tussen De Strandganger en de Boekanier). EHBO is aanwezig. 

De KNRM heeft reddingboten in Cadzand-Bad en Breskens.

 

Voorzieningen:

  • Het strand van Nieuwvliet is voorzien van verdwaalpalen met Nijntje figuren erop. Kleine kinderen kunnen zich met behulp van deze palen beter oriënteren. 
  • Vlakbij de strandpaviljoens zijn douchepalen met koud water om je even te kunnen afspoelen.
  • Afvalbakken zijn in voldoende mate aanwezig. 
  • De stranden worden dagelijks gereinigd.

 

Strandpaviljoens/ strandshop:

De strandpaviljoens Dok 14, Woest17, de Boekanier en Proost voorzien u van eten en drinken. Naast De Strandganger is een strandkiosk op het strand gevestigd. Hier kunt o.a. ligstoelen, tentjes, strandcabines e.d. huren of strandartikelen kopen. Ook in de nabijheid van het strand zijn verschillende winkels waar strandartikelen kunnen worden gekocht.

 

Zwemmen:

Zwemmen in de Noordzee, met het opkomende en afgaande water, met soms een kalme vlakke zee en soms een woeste branding, is een heerlijke bezigheid. 

Let altijd op!  Zwemmen in de zee is fijn, maar let op de veiligheid!

  • Laat kinderen nooit alleen. Ook niet als ze een zwemdiploma hebben.
  • Ga niet te ver het water in, zorg dat je kan blijven staan.
  • Zwem niet vlakbij de 'paalhoofden'
  • Gebruik geen opblaasspullen bij aflandige wind.
  • Let goed op elkaar!
  • Volg instructies van de strandwacht meteen op.

Met deze regels blijft het zwemmen een heerlijke bezigheid. De zee bij Nieuwvliet is overal toegankelijk.

 

Webcam: 

Nu reeds een blik werpen op het strand? Dat kan via de webcam bij Strandpaviljoen Woest17:  Duincam: Strand Nieuwvliet.

 

Blauwe vlag:

De stranden van de Gemeente Sluis, dus ook de stranden van Nieuwvliet, dragen allemaal een blauwe vlag (eisen voor blauwe vlag: schone stranden, goede kwaliteit van het zwemwater, voldoende toiletten en afvalbakken, redding materialen en EHBO aanwezig).

 

Zonsondergang:

Een dagelijks terugkerend evenement is  de zonsondergang. Een zonsondergang op het strand van Nieuwvliet is vaak een spectaculaire, indrukwekkende ervaring! Foto's op Social Media? Graag. Zet er de hashtag #nieuwvliet of #nieuwvlietbad bij!

 

Naaktrecreatie:

Op de stranden van Nieuwvliet is naaktrecreatie niet toegestaan. De gemeente Sluis voert hier een zero-tolerance beleid. Er is wel een naaktstrand tussen Groede en Breskens (Duinovergang 24, Walendijk)